Vloerverwarming

Comfortabel wonen met vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een systeem waarbij er een systeem van leidingen de vloer verwarmt. De leidingen zijn in de vloer gemaakt. Door warm water door de leidingen te pompen, warmt de vloer zelf op. Het grote voordeel hiervan is dat het voor de meeste mensen het meest comfortabel voelt. Wij ervaren namelijk warme voeten en een koel hoofd als behaaglijk. Omdat de meeste vloeren van beton of cement zijn, wordt de warmte goed vast gehouden. Het voordeel is dat er daarom minder energie nodig is om een ruimte op temperatuur te houden.

Vloerverwarming in nieuwbouw

Voor de bouw van een nieuw pand wordt er door de architect en de opdrachtgever ook nagedacht over verwarming. Het is raadzaam om vloerverwarming te overwegen. Tijdens de bouw is de aanleg van vloerverwarming eenvoudig en het levert u comfortabele warmte op. In overleg met de aannemer komen wij voor het afdekken van de vloer de leidingen aanleggen. De regeling van de verwarming kan bovendien per ruimte worden ingedeeld, zodat u bepaald welke ruimte, welke temperatuur krijgt.

Vloerverwarming in bestaand huis

In bestaande gebouwen is vaak verwarming door middel van radiatoren aanwezig. Er is meer energie nodig om een ruimte op temperatuur te houden. Bovendien is de aanwezigheid van radiatoren minder mooi in de meeste ruimten. Van de Pol Installatietechniek is gespecialiseerd in de aanleg van vloerverwarming in bestaande vloeren. Wij vervangen de radiatoren door een netwerk aan leidingen in uw vloer. Wij frezen de leidingen in en plaatsen de benodigde pompen en kleppen zodat u uw huis comfortabel kunt verwarmen.

Waarom vloerverwarming?

Comfortabele warmte

Geen radiatoren meer nodig

Warme voeten, koel hoofd

Energiezuinig omdat vloer de warmte vasthoud
Vloerverwarming frezen

Vloerverwarming infrezen

Om vloerverwarming te installeren in bestaande situaties moeten de leidingen in de meeste gevallen in de vloer worden gefreesd. Een bestaande situatie betekend vaak wel dat er in andere ruimten nog wordt geleefd. Daarom moet er schoon worden gewerkt. Daarbij is het van belang dat de aanpassing niet te lang duurt, zodat de ruimte weer zo snel mogelijk gebruikt kan worden. Daarom beschikken wij over de nieuwste apparatuur zodat wij snel en schoon kunnen frezen. We maken daarbij gebruik van goede stofafzuiging om de overlast tot een minimum te beperken.

Hieronder vindt u voorbeelden van diverse vloerverwarming werkzaamheden.